Sposób przygotowania:
Krupnik z pęczakiem
Ziemniaki i marchewkę obarać. Ziemniaki pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki.
Pokrojone warzywa przełożyć do garnka zalać bulionem i zagotować. Następnie dodać pęczak i gotować aż warzywa i kasza będą miękkie.
Od czasu do czasu przemieszać aby kasza nie przywarła do dna. Garnek zestawić z ognia dodać natkę pietruszki i mleko. Wymieszać i można nakładać na talerze.
Krupniczek podałam z wkładką mięsna w postaci skrzydełek na których ugotowałam bulion.
Pokrojone warzywa przełożyć do garnka zalać bulionem i zagotować. Następnie dodać pęczak i gotować aż warzywa i kasza będą miękkie.
Od czasu do czasu przemieszać aby kasza nie przywarła do dna. Garnek zestawić z ognia dodać natkę pietruszki i mleko. Wymieszać i można nakładać na talerze.
Krupniczek podałam z wkładką mięsna w postaci skrzydełek na których ugotowałam bulion.