motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Krupnik pomidorowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Krupnik z dodatkiem przecieru pomidorowego

Krupnik pomidorowy. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krupnik pomidorowy.

 

Sposób przygotowania:

Krupnik pomidorowy.
Umyte skrzydełko dajemy do garnka razem z liściem laurowym, zielem angielskim, solą, pieprzem. Wszystko to zalewamy wodą i gotujemy. W tym czasie obieramy jarzyny i kroimy w kostkę. Dodajemy do gotującej się zupy, razem z posiekaną natką pietruszki. Jak mięso będzie na pół miękkie wsypujemy umytą kaszę i dalej gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i ugotowane pokrojone mięsko. Doprawiamy do smaku.
Krupnik pomidorowy.
Do garnka dajemy mięso razem z zielem, liściem laurowym i przyprawami
Krupnik pomidorowy.
Dodajemy pokrojone w kostkę jarzyny i posiekaną natkę pietruszki
Krupnik pomidorowy.
Do gotującej się zupy dodajemy opłukaną kaszę

Tagi:

kasza indyk kasze