Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Krupnik Tamary

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Krupnik z kaszą manną na wywarze z drobiu, z dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczowej i sera twarogowego.

Krupnik  Tamary

Składniki:

Krupnik Tamary

 

  • 1,5 L wywaru z drobiu i warzyw
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 2 łyżki rodzynków
  • łyżka otartej skórki pomarańczowej
  • 2/3 szklanki śmietany
  • 10 dag sera twarogowego
  • sól

Sposób przygotowania:

Krupnik Tamary
Kaszęmannę wymieszać z niewielką ilością wywaru,wlać do reszty wrzącego wywaru,gotować, mieszając do dna naczynia.Pod koniec gotowania dodać opłukane rodzynki,skórkę pomarańczową i śmietanę.Następnie doprawić do smaku, wyporcjowaćiposypać przetartym przez sitotwarożkiem.