peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Krupnik wg peggi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna rozgrzewająca i pożywna zupa

Krupnik wg peggi

Składniki:

Krupnik wg peggi

 

Sposób przygotowania:

Krupnik wg peggi
Zagotować 1,5 litra wody. Rozpuścić kostki rosołowe i dodać 1/2 opakowania włoszczyzny oraz liść laurowy - doprowadzić do wrzenia. Wsypać kaszę i gotować jeszcze 30 minut na małym ogniu. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w drobną w kostkę. Cebulę obrać, przekroić na pół i z obu stron przypalić na palniku. Dodać do wywaru wraz z pozostałą częścią włoszczyzny. Gotować jeszcze 15 minut, doprawić do smaku.