Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Krupnik z grzybami shitake

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa mojego dzieciństwa - mama podawała mi ją zawsze gdy zaczynałam chorować. Teraz postanowiłam że sama będę ją przygotowywać - wyszła smaczna i bardzo sycąca.

Krupnik z grzybami shitake

Składniki:

Krupnik z grzybami shitake

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z grzybami shitake
Mięso zalewamy wodą (około 2 litrów) i stawiamy na średnim ogniu. Gdy woda zacznie się gotować zdejmujemy z niej szumowiny i gotujemy przed 15-20 minut. Następnie dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pokruszone grzyby oraz kaszę. Dodajemy opaloną cebulę i włoszczyznę (poza marchewką) i gotujemy całość około 20 minut. Dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na dużych oczkach marchewkę oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Doprawiamy do smaku i gotujemy aż ziemniaki staną się miękkie.