Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Krupnik z mięsem i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Krupnik z mięsem i suszonymi grzybami to bardzo smaczna i sycąca zupa. Świetnie smakuje w chłodne dni.

Krupnik z mięsem i grzybami

Składniki:

Krupnik z mięsem i grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z mięsem i grzybami
Mięso umyć, zalać wodą, osolić, dodać wcześniej zamoczone grzyby i gotować. Po kwadransie wsypać kaszę, obrane i starte na tarce o dużych oczkach warzywa. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną cebulę. Miękkie mięso obrać od kości. Mięso włożyć z powrotem do zupy. Śmietanę wymieszać z mlekiem, połączyć z zupą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.