Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Krupnik z jarzynami i kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ten krupnik to expresowa zupa dla zgłodniałych domowników

Krupnik z jarzynami i kaszą jaglaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik z jarzynami i kaszą jaglaną

 

  • 1l wywaru np rosół
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • mrożonych warzyw ja użyłam mieszanki 7 składnikowej(kalafior, fasolka, ziemniaki, marchewka, pietruszka, por i seler)
  • zielona pietruszka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krupnik z jarzynami i kaszą jaglaną
Wywar wlewamy do garnka i doprowadzamy do zagotowania, dodajemy 3 łyżki (duże) kaszy jaglanej i gotujemy na małym ogniu około 5 minut, następnie dodajemy mieszankę warzyw nadal gotując, Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy kiedy warzywka będą miękkie. Zagotować i wyłączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Krupnik z jarzynami i kaszą jaglaną
Na gotujący się wywar wsypujemy 3 łyżki kaszy
Krupnik z jarzynami i kaszą jaglaną
po około 5 minutach dodajemy mieszankę warzyw
Krupnik z jarzynami i kaszą jaglaną
w tym czasie drobno siekamy zieloną pietruszkę
Krupnik z jarzynami i kaszą jaglaną
na koniec dodajemy zieloną pietruszkę i przyprawiamy