Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Krupnik z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i pożywny krupnik z kawałkami kurczaka i pęczakiem. Idealna zupka na jesienną pogodę- rozgrzewa i dodaje energii.

Krupnik z pęczakiem

Składniki:

Krupnik z pęczakiem

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z pęczakiem
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Zalać ok. 1,5 litra wody. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz oraz wrzucić obraną cebulę, w całości. Zagotować.

Kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Wrzucić do gotujących warzyw. Gotować ok. 30-40 min.

Gdy warzywa i kawałki kurczaka będą miękkie wrzucić opłukany pod bieżącą wodą pęczak. Gotować do miękkości kaszy. Przyprawić pieprzem i solą.

Na końcu dodać posiekaną natkę pietruszki.