Sposób przygotowania:
Krupnik z pulpetem na dietkę :
Kaszę dobrze wypłukać kilkakrotnie zmieniając wodę. Obrać warzywa - 1/2 marchewki pociąć w ozdobnie powycinane plasterki , a por w paseczki . Mięso i resztę warzyw , pokrojone w kostkę ziemniaki - zalać wodą i gotować ok 1 godziny aż mięso będzie miękkie . Wyjąć mięso i warzywa ( po za pokrojoną marchewką ).Zupę doprawić maggi i lubczykiem .Mięso obrać od kości . Zmiksować razem z warzywami w malakserze . Dodać kaszki manny ( na każdą czubatą łyżkę masy mięsno warzywnej - dać płaską łyżeczkę manny ).Uformować pulpety i wkładać na gotującą się na małym gazie zupę. Gotować 2 minuty od wypłynięcia na wierzch . Podawać zupę wkładając do każdej porcji pulpety posypana pokrojoną natką pietruszki .
Natala1210
evita0007
bajtek
Sarenka