Sposób przygotowania:
Kasza pęczak z brokułem i fasolką szparagową
Kaszę pęczak ugotować w posolonej lekko wodzie do miękkości. fasolkę szparagową zieloną poobcinać z końcówek i ugotować w wodzie lekko posolić.
Brokuł podzielić na różyczki i opłukać pod bieżącą wodą. Wlać do naczynia wodę i włożyć różyczki brokuła, wsypać szczyptę cukru i gotować al'dente.
Ugotowaną kaszę pęczak wyłożyć na talerze i dodać jarzyny tzn. brokuł i fasolkę szparagową.
Całość polać jogurtem naturalnym. Podawać zaraz po przygotowaniu na ciepło.
Brokuł podzielić na różyczki i opłukać pod bieżącą wodą. Wlać do naczynia wodę i włożyć różyczki brokuła, wsypać szczyptę cukru i gotować al'dente.
Ugotowaną kaszę pęczak wyłożyć na talerze i dodać jarzyny tzn. brokuł i fasolkę szparagową.
Całość polać jogurtem naturalnym. Podawać zaraz po przygotowaniu na ciepło.