jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 483]

Kasza pęczak z brokułem i fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam dania z kasz z dodatkiem warzyw, ale z własnej działki ekologicznych. Przygotowałam danie z fasolką szparagową i brokułem.

Kasza pęczak z brokułem i fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza pęczak z brokułem i fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Kasza pęczak z brokułem i fasolką szparagową
Kaszę pęczak ugotować w posolonej lekko wodzie do miękkości. fasolkę szparagową zieloną poobcinać z końcówek i ugotować w wodzie lekko posolić.

Brokuł podzielić na różyczki i opłukać pod bieżącą wodą. Wlać do naczynia wodę i włożyć różyczki brokuła, wsypać szczyptę cukru i gotować al'dente.

Ugotowaną kaszę pęczak wyłożyć na talerze i dodać jarzyny tzn. brokuł i fasolkę szparagową.

Całość polać jogurtem naturalnym. Podawać zaraz po przygotowaniu na ciepło.
Ksza pęczak z brokułemi fasolką szparagową
brokuł podzielić na różyczki i opłukać pod bierzącą wodą
Ksza pęczak z brokułemi fasolką szparagową
Zalać wodą i wsypać odrobinę cukru, gotować al' dente
Ksza pęczak z brokułemi fasolką szparagową
fasolkę zieloną obrać z końcówek i ugotować do miękkości
Ksza pęczak z brokułemi fasolką szparagową
ugotowaną kaszę wyłożyć na talerze i dodać warzywa, polać jogurtem naturalnym