Sposób przygotowania:
Kubulek
Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier i ucieramy na puszystą masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do masy. Dokładnie mieszamy łyżką i przelewamy na natłuszczoną i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy ok. 15-20 min w 180 stopniach. Kubusia wylewamy do garnka, dodajemy budynie i gotujemy do momentu aż zgęstnieje. Na ochłodzony biszkopt wylewamy letnią masę i równomierni rozprowadzamy. Na górę układamy delicję, czekoladą ku górze. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl wrzątku, gdy stężeje dodajemy do kremówki i ubijamy. Ubitą śmietanę nakładamy na wierzch. Ciasto wkładamy do lodówki na ok 2-3 godz.
Cherr
-Natka-