kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Kubuś

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wlać 3 szklanki Kubusia do garnka i wstawić, do 4 szklanki wsypać budynie i wymieszać.

Kubuś

Składniki:

Kubuś

 

  • biszkopt wg dowolnego przepisu
  • Kubuś z marchewką 1 litr
  • budyń śmietankowy 3 sztuki
  • margaryna 1/2 kostki
  • cukier puder 5 łyżek
  • śmietana kremówka 30% lub 36% 500 ml
  • kakao do posypania 5 łyżek
  • alkohol dowolny do nasączenia
  • herbatniki "petit beurre" 4 duże paczki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kubuś
Do gotującego się soku wlać czwartą szklankę z budyniami i szybko mieszać tak by powstał budyń. Gorący budyń zmiksuj z margaryną, a następnie lekko przestudzony wylej na biszkopt. Na budyń wyłożyć herbatniki nasączone w dowolnym alkoholu. Ubić kremówkę z cukrem pudrem i wylać na herbatniki, wszystko posypać kakaem słodkim. Schłodzić w lodówce. Do śmietany można dać troszkę żelatyny rozpuszczonej by lepiej nam się zsiadła

Tagi:

biszkopt