kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

kukurydza z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne danie z grilla na sezon kukurydziany

kukurydza z grilla

Składniki:

kukurydza z grilla

 

Sposób przygotowania:

kukurydza z grilla
Kukurydzę namaczamy w wodzie. Nie obieramy jej tylko wyciagamy wąsy. Odchylamy "liście" smarujemy maselkiem, solą i do wyboru dodajemy wyciśniety czosnek lub pokrojoną zieloną pietruszkę (mozna bez czosnku lub pietruszki). Zamykamy spowrotem kukurydzę, można zawiązać "listki" jeśli bardzo odstają. Kladziemy na grilla i co jakiś czas przewracamy. Warto sprawdzić od czasu do czasu czy jest miekka. Jemy koniecznie bez uzycia sztućców. Lepiej wtedy smakuje :)
Można kukurydzę obgotować wcześniej, lub położyć obraną -ale wtedy jest twardsza.

Tagi:

kukurydza