Sposób przygotowania:
Kukurydziane bułeczki z siemieniem i czarnuszką
W małej misce roztrzepujemy jajka z solą.Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy siemię lniane, jogurt, sodę, miód, olej i miksujemy do połączenia składników. Następnie dodajemy jajo i miksujemy na gładką masę. Blat podsypujemy mąką i wykładamy ciasto, rolujemy i dzielimy na 6 części. Z każdej części formujemy bułeczkę (ciasto odrobinę kleiło się) i układamy na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia, spryskujemy wodą i posypujemy czarnuszką. Piec w 200 stopniach przez około 15 - 20 minut do suchego patyczka
marietta
Ankha
Jesteśmy tym co jemy
Scones są to angielskie "szybkie bułeczki" a kukurydziane, bo mają typowy smak mąki kukurydzianej :) osobiście trochę mi to przeszkadzało, w wersji kukurydzianej już raczej nie będę ich piekła ;)