Sposób przygotowania:
Bułeczki z mąką kukurydzianą
Z drożdży, mleka cukru i 1 łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Mąkę pszenną wymieszać z mąką kukurydzianą oraz solą, dodać jajko stopione masło i wyrośnięty zaczyn drożdżowy, zagnieść gładkie ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie z ciasta formować malutkie podłużne bułeczki, wierzch bułeczek delikatnie ponacinać i posmarować olejem, przełożyć na natłuszczoną blaszkę i odstawić jeszcze na kilka minut do wyrośnięcia
Piec około 20-30 min w temp.180st
Piec około 20-30 min w temp.180st
![Bułeczki z mąką kukurydzianą Bułeczki z mąką kukurydzianą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-maka-kukurydziana-76818.jpg)
![Bułeczki z mąką kukurydzianą Bułeczki z mąką kukurydzianą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-maka-kukurydziana-76819.jpg)
![Bułeczki z mąką kukurydzianą Bułeczki z mąką kukurydzianą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/buleczki-z-maka-kukurydziana-76820.jpg)