Sposób przygotowania:
Kukurydziane placuszki z truskawkami
Do miski przekładamy serek homogenizowany, jogurt, wybite jajko, cukier i mieszamy. Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.
Truskawki myjemy i odsączamy z wody, odrywamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałeczki. Truskawki dodajemy do ciasta i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor i przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z tłuszczu. Placuszki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Truskawki myjemy i odsączamy z wody, odrywamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałeczki. Truskawki dodajemy do ciasta i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką niewielkie porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor i przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z tłuszczu. Placuszki przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Czekoladka 2