justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Kule ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

kulki idealne na przyjęcie dla dzieci

Kule ryżowe

Składniki:

Kule ryżowe

 

  • 2 paczki kaszki ryżowej naturalnej 180 gram
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 4 łyżki wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • marmolada, dżem lub wiśnie

Sposób przygotowania:

Kule ryżowe
Ze wszystkich składników prócz dżemu zagnieść ciasto. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Lekko rozpłaszczyć, zrobić dołek w środku i wkładać marmoladę lub wiśnię. Piec na lekko złoty kolor w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Najlepiej smakują z filiżanką Cappuccino. Smacznego!

Tagi:

jajko jajka