TeresaJ

TeresaJ

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Kule ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny dodatek do mięsa lub surówki.

Kule ziemniaczane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kule ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Kule ziemniaczane
Ziemniaki gotujemy, obieramy i tłuczemy, cebulkę drobno kroimy, podsmażamy na oleju, łączymy z zimnymi ziemniakami, pokruszonym serem oraz jajkiem, doprawiamy całość do smaku i robimy kulki wielkości małej mandarynki, wstawiamy do lodówki, przed podaniem panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy z obu stron.Smacznego:)
Kule ziemniaczane
Świetny sposób na wykozystanie resztek po robieniu pierogów.
Kule ziemniaczane
Podsmażone wspaniale pachną i pysznie wyglądają:).
Kule ziemniaczane
Gotowe kulki możesz wykożystać na wiele smacznych sposobów.