Sposób przygotowania:
Kulebiak z czerwoną kapusta i rybą
Kapustę na wszelki wypadek dobrze odsączyć na sicie by nie było w niej soku .Rybę posolić i popieprzyć .Rozgrzać na patelni olej i obsmażyć na nim rybę w całości z jednej i drugiej strony .Nie trzeba rumienić . Rozłożyć płat ciasta . Przeciąć na 3 części . Na jednym kawałku ciasta położonym na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia ) ułożyć kapustę a na niej płat ryby. Przykryć drugim płatem .Zasklepić brzegi . Z trzeciego kawałka ciasta zrobić dekoracje. Można oczywiście robić dowolne dekoracje ( gwiazdki, kwiatki, choinki ). Rozgrzać piekarnik do 20 stopni .Wstawić blachę i piec 25-35 minut aż kulebiak będzie rumiany . Podawać z czystą zupą rybną do popicia ( lub czystym barszczem czerwonym ).Na Wigilię można zrobić taki kulebiak z kapustą iż grzybami i rybą . Można z tej porcji zamiast jednego dużego kulebiaka zrobić 4 małe porcje.
msewka
Babciagramolka
Możesz zrobić z inną kapustką ( kiszona obgotowana , pekińska duszona )
Natala1210