pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kuleczki mięsne gotowane mocno paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Można podawać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.

Kuleczki mięsne gotowane mocno paprykowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kuleczki mięsne gotowane mocno paprykowe

 

  • 500 g mięso mielone wieprzowe,
  • przyprawa do mięsa mielonego,
  • 2 łyżki papryka słodka mielona,
  • 1 łyżeczka papryka ostra,
  • 1 łyżka gomasio,
  • oregano,
  • bulion warzywny (może być z kostki),
  • liść laurowy,
  • ziele angielskie,

 

Sposób przygotowania:

Kuleczki mięsne gotowane mocno paprykowe
Mięso mielone wyrabiamy na jednolitą masę z przyprawą do mięsa mielonego. paprykami, gomasio i oregano. Następnie z mięsa formujemy kuleczki wielkości jaja przepiórczego. Bulion zagotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Do gotującego się bulionu wkładamy mięsne kulki i gotujemy ok 15 min na małym ogniu.
Kuleczki mięsne gotowane mocno paprykowe
Uformowane kuleczki mięsne
Kuleczki mięsne gotowane mocno paprykowe
Kuleczki mięsne gotowane w wywarze
Kuleczki mięsne gotowane mocno paprykowe
Ugotowane kuleczki mięsne