Sposób przygotowania:
Kuleczki mięsne z makaronem
1. Mieso mielone mieszamy z vegetą, bazylią, oregano i czosnkiem granulowanym. Następnie formujemy z niego kuleczki o średnicy ok. 2 cm, po czym układamy na pdgrzanej patelni z oliwą. (smażymy na małym ogniu). Można doprawić jeszcze czsnkiem granulowanym.
2. Gotujemy makaron ( świderki).
3. Papryki i cebulę kroimy w drobne paski, kostki i dodajemy do pdsmażonych kuleczek mięsnych.
4. Do małego rondelka wlewamy 1/4 szklanki wody i rozpuszczamy w niej serki topione.
5. Rozpuszczony serek przekładamy do mięsa i warzyw.
6. Doprawiamy bazylią i oregano.
7. Do podsmażonych warzyw i mięsa dodajemy ugotowany makaron (1/2 paczki).
8. Delikatnie mieszamy.
9. Całość zalewamy śmietaną
10. Na koniec dodajemy posiekną natkę pietruszki.
Smacznego :)
2. Gotujemy makaron ( świderki).
3. Papryki i cebulę kroimy w drobne paski, kostki i dodajemy do pdsmażonych kuleczek mięsnych.
4. Do małego rondelka wlewamy 1/4 szklanki wody i rozpuszczamy w niej serki topione.
5. Rozpuszczony serek przekładamy do mięsa i warzyw.
6. Doprawiamy bazylią i oregano.
7. Do podsmażonych warzyw i mięsa dodajemy ugotowany makaron (1/2 paczki).
8. Delikatnie mieszamy.
9. Całość zalewamy śmietaną
10. Na koniec dodajemy posiekną natkę pietruszki.
Smacznego :)