kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Kuleczki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką z marchewki.

Kuleczki z indyka

Składniki:

Kuleczki z indyka

 

  • ¾ kg filetu z indyka
  • 1-2 łyżki wody
  • 2 łyżki tartej bułki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1-2 łyżki oleju do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kuleczki z indyka
Filet przekręcić przez maszynkę. Następnie wymieszać z bułką tartą i wodą. Przyprawić do smaku. Z powstałej masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.

Tagi:

tarta indyk