Sposób przygotowania:
Kulki jajeczne
Jajka ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, na twardo.
Obrać ostudzone jajka ze skorupki, zetrzeć na tarce.
Czerwoną cebulę posiekać.
Szynkę chudą posiekać.
Orzechy solone, posiekać na drobno nożem.
Sałatę umyć, osączyć.
Liście sałaty ułożyć na półmisku.
Szynkę, jajka, cebulę, wymieszać z majonezem, solą i pieprzem.
Z masy jajecznej formować niewielkie kulki, obtaczać w orzeszkach, odstawić do lodówki.
Obrać ostudzone jajka ze skorupki, zetrzeć na tarce.
Czerwoną cebulę posiekać.
Szynkę chudą posiekać.
Orzechy solone, posiekać na drobno nożem.
Sałatę umyć, osączyć.
Liście sałaty ułożyć na półmisku.
Szynkę, jajka, cebulę, wymieszać z majonezem, solą i pieprzem.
Z masy jajecznej formować niewielkie kulki, obtaczać w orzeszkach, odstawić do lodówki.