pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kulki mięsne miętowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

aromatyczne pulpeciki do obiadu

Kulki mięsne miętowe

Składniki:

Kulki mięsne miętowe

 

  • 50 dag mięso mielone,
  • 1 czerstwa bułka,
  • 1/2 szklanki mleko,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka musztarda sarepska lub delikatesowa,
  • 4 łyżki mąka pszenna,
  • przyprawa do mięsa mielonego,
  • 5 roślinek mięta świeża

 

Sposób przygotowania:

Kulki mięsne miętowe
Mięso przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego. Łączymy z jajkiem, bułką namoczoną w mleku, musztardą. Dodajemy drobno poszatkowaną miętę. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości gałki lodów, obtaczamy w mące i smażymy na głębokim tłuszczu.