Sposób przygotowania:
Kulki mięsne w pysznej potrawce
Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w paski lub większe kwadraty. Cebulę pokroic w paski. Paprykę i ogórki również pokroić w paski lub kwadraty. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i pieczarki, podsmażyć. Przełożyć do garnka, dodać pokrojoną paprykę oraz ogórki, zalać wodą , dolać również zalewę z papryki i ogórków. Na koniec dodać ketchup i koncentrat pomidorowy. Zagotować i doprawić do smaku natką pietruszki, solą i pieprzem. Mięso wymieszać z jajkiem, przyprawić do smaku sola, pieprzem oraz papryką. Z masy formować małe kulki i smażyć na rozgrzanym oleju. Każda kulka mięsna powinna być ładnie zrumieniona. Kulki wrzucić do garnka z papryką,ogórkami i pieczarkami. Dusić wszystko razem przez ok 5 min. Podawać ciepłe z pieczywem. Smacznego:)
misia5
Netka
-Natka-
Netka
Dzieki Natko:)
gusia1000