Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kulki mięsne z orzechami

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Do mięsa dodać jajo, połowę orzechów, imbir, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i

Kulki mięsne z orzechami

Składniki:

Kulki mięsne z orzechami

 

  • 30 dag mielonego mięsa

 

  • jajo

 

  • 10 dag orzeszków ziemnych

 

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kulki mięsne z orzechami
Do mięsa dodać jajo, połowę orzechów, imbir, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać i formować nie duże kulki. Obtoczyć kulki w pozostałych orzechach i usmażyć na zloty kolor na mocno rozgrzanym oleju. Podawać jako gorącą przekąskę. 100 g - 295 kcal

Tagi:

mięso