Sposób przygotowania:
kulki mz mięsa
- filety przekrawamy na 3-4 kotlety, lekko rozbijamy.
Oprószamy przyprawą i ziołami. Chłodzimy przez noc.
- ser i śliwki kroimy w małą kostkę. Układamy z oliwkami na każdymkotlecie.
Ściśle zawijamy, formując kulki.
- Kulki panierujemy w rozkłuconych jajkach i bułce tartej.
Smażymw w rozgranym głębokim oleju na złoto, wyjmujemy i pieczemy
ok. 25minut w temperaturze 180stopni
Oprószamy przyprawą i ziołami. Chłodzimy przez noc.
- ser i śliwki kroimy w małą kostkę. Układamy z oliwkami na każdymkotlecie.
Ściśle zawijamy, formując kulki.
- Kulki panierujemy w rozkłuconych jajkach i bułce tartej.
Smażymw w rozgranym głębokim oleju na złoto, wyjmujemy i pieczemy
ok. 25minut w temperaturze 180stopni