marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kulki twarogowe na słodko.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Twarożek wiejski przełożyć łyżką do salaterki,zmieszać ze śmietaną gęstą.Czekoladę zetrzeć,orzechy rozłupać,posiekać,wymieszać i formować.

Kulki twarogowe na słodko.

Składniki:

Kulki twarogowe na słodko.

 

  • 250 g.twarożku wiejskiego,
  • 100 ml.śmietany gęstej,
  • 40 dag.drobno startej czekolady deserowej lub mlecznej,
  • 40 dag.krokantu orzechowego z własnoręcznie siekanych orzechów,np.laskowych.

Sposób przygotowania:

Kulki twarogowe na słodko.
Twarożek wiejski przełożyć łyżką do niewielkiej salaterki,dodać gęstej śmietany,czekoladę zetrzeć na tarce niezbyt drobno,a orzechy rozłupać i posiekać ostrym nożem na maleńkie kawałeczki.
Dodać do masy twarogowo-śmietanowej,wymieszać i formować w
dłoniach średnie lub małe kulki.Dobre na deser nie tylko dla dzieci.

Tagi:

czekolada