WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1856]

Kulki z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Małe kulki z mięsa mielonego z suszonymi pomidorami, cebulą, majonezem i musztardą chrzanowa. Panierowane i smażone na patelni.

Kulki z mięsa mielonego Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kulki z mięsa mielonego

 

  • 200 g mięsa z szynki
  • 3 pomidory suszone
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
  • 1 łyżeczka majonezu
  • Sól, pieprz do smaku
  • Szczypta papryki słodkiej w proszku
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kulki z mięsa mielonego

ETAP 1:

Mięso z szynki zmielić razem z suszonymi pomidorami. Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Mięso przyprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Dodać musztardę i majonez. Wszystko wymieszać na jednolitą masę mięsną.

Z masy formować małe kulki i obtaczać je w bułce tartej. Kulki smażyć na oleju i wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kulki z mięsa mielonego
Kulki mielone w trakcie smażenia na patelni
Kulki z mięsa mielonego
Kulki z mięsa mielonego obtoczone w bułce tartej
Kulki z mięsa mielonego
Masa mięsna na kulki po wymieszaniu w misce
Kulki z mięsa mielonego
Majonez i musztarda oraz przyprawy dodane do mięsa
Kulki z mięsa mielonego
Przesmażona cebulka dodana do mięsa