Sposób przygotowania:
Kulki mięsne z serem pleśniowym
1. Ziemniaki obrałam i ugotowałam w osolonej wodzie.
2. Do mięsa dodałam czosnek (ja miałam pastę którą kupiłam na farmie czosnkowej, ale może być przeciśnięty przez praskę), sól, pieprz, bazylię i rozkruszony ser pleśniowy.
3. Dokładnie wymieszałam masę mięsną i uformowałam male kulki.
4. Zagotowałam bulion i wrzuciłam do niego kulki mięsne. Gotowałam 15 minut.
5. Do rondelka wrzuciłam pomidory z puszki, dodałam koncentrat, sól, pieprz, cukier i bazylię. Zagotowałam i mieszając zredukowałam trochę, aby sos był dość gęsty. Zmiksowałam na gładko.
6. Do sosu wrzuciłam wyjęte z bulion kulki mięsne.
7. Z ziemniaków zrobiłam puree z dodatkiem masła i mleka i podałam z kulkami w sosie pomidorowym.
2. Do mięsa dodałam czosnek (ja miałam pastę którą kupiłam na farmie czosnkowej, ale może być przeciśnięty przez praskę), sól, pieprz, bazylię i rozkruszony ser pleśniowy.
3. Dokładnie wymieszałam masę mięsną i uformowałam male kulki.
4. Zagotowałam bulion i wrzuciłam do niego kulki mięsne. Gotowałam 15 minut.
5. Do rondelka wrzuciłam pomidory z puszki, dodałam koncentrat, sól, pieprz, cukier i bazylię. Zagotowałam i mieszając zredukowałam trochę, aby sos był dość gęsty. Zmiksowałam na gładko.
6. Do sosu wrzuciłam wyjęte z bulion kulki mięsne.
7. Z ziemniaków zrobiłam puree z dodatkiem masła i mleka i podałam z kulkami w sosie pomidorowym.