Sposób przygotowania:
Makaron z mięsnymi kulkami
Makaron ugotować według przepisu. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju. Do mięsa dodać ostudzoną cebulkę, jajko, bułkę tartą, musztardę, doprawić do smaku i wymieszać.
Z masy formować małe kulki obtaczać w mące i usmażyć. Kulki wyjąć z garnka i wrzucić pokrojony w paseczki por i obrane pokrojone pieczarki. Po chwili wrzucić kulki i podsmażyć.
Śmietanę wymieszać z żółtkami doprawić do smaku i wlać do warzyw i mięsa. Dodać makaron i wymieszać podsmażać aż sos zgęstnieje.
Z masy formować małe kulki obtaczać w mące i usmażyć. Kulki wyjąć z garnka i wrzucić pokrojony w paseczki por i obrane pokrojone pieczarki. Po chwili wrzucić kulki i podsmażyć.
Śmietanę wymieszać z żółtkami doprawić do smaku i wlać do warzyw i mięsa. Dodać makaron i wymieszać podsmażać aż sos zgęstnieje.