WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1856]

Kopytka serowo-bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne kluseczki w kształcie kopytek, zrobione z białego sera i banana. Najlepiej smakują podane z masłem i bułką tartą.

Kopytka serowo-bananowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kopytka serowo-bananowe

 

Sposób przygotowania:

Kopytka serowo-bananowe

ETAP 1:

Ser biały przełożyć do miski. Dodać pokrojonego na kawałki banana i zblendować na jednolitą masę. Do sera z bananem wsypać mąkę, szczyptę soli i wbić jajko. Zagnieść ciasto podsypując w razie potrzeby mąką.

Ciasto podzielić na mniejsze kawałki i każdy uformować w waleczek. Następnie pokroić na ukośne kluseczki.

Kluski wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok 3 minuty od wypłynięcia. Wyłożyć na półmisek.

Na patelni stopić masło. Wsypać bułkę, cynamon i cukier. Wymieszać i polać kluski.

Podawać na ciepło.

Kopytka serowo-bananowe
Kopytka serowo-bananowe w trakcie gotowania w garnku
Kopytka serowo-bananowe
Kluski serowo-bananowe pokrojone i odłożone na stolnicę
Kopytka serowo-bananowe
Zagniecione w misce ciasto na kopytka serowo-bananowe
Kopytka serowo-bananowe
Składniki na ciasto na kopytka umieszczone w misce