Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kulki ziemniaczane Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kulki ziemniaczane podawać dla dorosłych.

Kulki ziemniaczane Danusi

Składniki:

Kulki ziemniaczane Danusi

 

  • 1/2 kostki masła
  • 2 paczki herbatników
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka spirytusu
  • 1/2 szklanki orzechy włoskie
  • 1/2 szklanki płatki migdałów
  • 1/2 paczki wiórka kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Kulki ziemniaczane Danusi
Masło utrzeć z cukrem na pulchną masę. Dodać skruszone na miazgę ciasta herbatniki, kakao, drobno posiekane orzechy włoskie, płatki migdałów i spirytus, dokładnie utrzeć. Wstawić ciasto do lodówki. Gdy masa stwardnieje, formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w wiórkach kokosowych. Następnie ponownie wstawić do lodówki na dłuższą chwilę.

Tagi:

ziemniaki