Vamilka

Vamilka

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Kura rosołowa w ostrym sosie paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie z cyklu "w mojej kuchni nic się nie marnuje"

Kura rosołowa w ostrym sosie paprykowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kura rosołowa w ostrym sosie paprykowym

 

  • 200g mięsa kury z rosołu
  • 1 chochla rosołu, bulionu lub wody
  • 1 duża papryka czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka posiekanej zieleniny
  • papryka ostra w proszku
  • sól

Sposób przygotowania:

Kura rosołowa w ostrym sosie paprykowym
Paprykę i czosnek pokroić na kawałki i razem zeszklić na oliwie. Następnie zmiksować pozostawiając niewielkie kawałki. Dodać chochlę rosołu, koncentrat pomidorowy i gotować ok. 10 minut. Kurę dokładnie obrać z kości, skór i ścięgien. Następnie dodać mięso i zieleninę, gotować jeszcze kilka minut. Doprawić w zależności od upodobań ostrą papryką i solą. Podawać z ryżem.
Kura rosołowa w ostrym sosie paprykowym
Paprykę i czosnek można zmiksować na gładką masę lub pozostawić w grubszych kawałkach.
Kura rosołowa w ostrym sosie paprykowym
Przy obieraniu kury z kości trzeba bardzo uważać aby nie pozostawić żadnej kostki.

Tagi:

mięso papryka