Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kurczaczek po swojsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso umyć osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa, tak by otrymać duże cienkie płaty skropić sokiem z cytryny.Ser pokroić na plaserki.

Kurczaczek po swojsku

Składniki:

Kurczaczek po swojsku

 

  • 80 dag 1 kg sporych piersi kurczaka
  • 24-30 dag sera pleśniowego
  • sok z cytryny
  • garść natki
  • 2 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Kurczaczek po swojsku
Mięso umyć osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa, tak by otrymać duże cienkie płaty skropić sokiem z cytryny.Ser pokroić na plaserki. W natłuszczonej formie do zapiekania układać warstwami mięso i ser. Kazda warstwe posypać zieleniną. Ostatnią warstwą powinien stanowić ser. Posypać wiórkami zimnego masła i wstawić do piekarnika na 200 st. C na 30 minut.