czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Kurczak 1 (Wietnam)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Oczyszczone kurczęta umyć, odciąć szyje i skrzydła, przekrajać każdego na 4 części, natrzeć przyprawami

Kurczak 1 (Wietnam)

Składniki:

Kurczak 1 (Wietnam)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak 1 (Wietnam)
Oczyszczone kurczęta umyć, odciąć szyje i skrzydła, przekrajać każdego na 4 części, natrzeć przyprawami i pozostawia w chłodnym miejscu na godzinę. Do naczynia z grubym dnem wsypać cukier, zrumienić na karmel, dodać oliwę i kurczęta, zrumienić, skropić wodą i dusić do miękkości. Banany umyć, obrać, drobno pokrajać, dodać do kurcząt pod koniec duszenia razem z ketchupem i przyprawami. Podawać z ryżem.