Sposób przygotowania:
Kurczak al'a China
Mięso myjemy i kroimy w kostkę.Paprykę oczyszczamy z nasion,myjemy i też kroimy w kostkę.
Suszone grzyby moczymy 15 minut w gorącej wodzie następnie gotujemy je 10 minut-odcedzamy.
Jak już ostygną kroimy je w paski.
Z powyższych składników robimy marynatę,mieszamy i wkładamy do niej mięso.Chowamy do lodówki na około 2h żeby się przegryzło.W woku rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone mięso wraz z marynatą jaka nam powstała.Smażymy mieszając około 10 minut.Następnie dodajemy grzyby,paprykę i całość posypujemy rozkruszoną kostką czosnkową,wlewamy bulion.Mieszamy i dusimy pod przykryciem około 15 minut i gotowe.
Podajemy z ryżem lub makaronem chińskim
Smacznego :-)
Suszone grzyby moczymy 15 minut w gorącej wodzie następnie gotujemy je 10 minut-odcedzamy.
Jak już ostygną kroimy je w paski.
Z powyższych składników robimy marynatę,mieszamy i wkładamy do niej mięso.Chowamy do lodówki na około 2h żeby się przegryzło.W woku rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojone mięso wraz z marynatą jaka nam powstała.Smażymy mieszając około 10 minut.Następnie dodajemy grzyby,paprykę i całość posypujemy rozkruszoną kostką czosnkową,wlewamy bulion.Mieszamy i dusimy pod przykryciem około 15 minut i gotowe.
Podajemy z ryżem lub makaronem chińskim
Smacznego :-)
gusia1000