Sposób przygotowania:
Kurczak a'la teriyaki
Ćwiartki podzielić na udko i podudzie, umyć, osuszyć i ułożyć w garnku. W miseczce wymieszać pół porcji sosu teriyaki, 3 łyżki oleju, pieprz kolorowy świeżo mielony i zioła.Tak przygotowanym sosem polać kurczaka. Przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień przełożyć do naczynia żaroodpornego lub rękawa, piec około godziny w 200 stopniach. Podawać z ziemniakami i surówką. U mnie na szybko ogórek kiszony.
![Kurczak a'la teriyaki Kurczak a'la teriyaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-ala-teriyaki-187124.jpg)
![Kurczak a'la teriyaki Kurczak a'la teriyaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-ala-teriyaki-187125.jpg)
![Kurczak a'la teriyaki Kurczak a'la teriyaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-ala-teriyaki-187126.jpg)
![Kurczak a'la teriyaki Kurczak a'la teriyaki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kurczak-ala-teriyaki-187127.jpg)