Sposób przygotowania:
Kurczak curry z warzywami, moja wariacja
Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć. Wymieszać 1 łyżkę oleju, sok i skórkę z cytryny, curry i paprykę i dodać do kurczaka. Cebulę drobno posiekać, a następnie lekko zeszklić na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Dorzucić kurczaka razem z sosem i smażyć kilka minut. Następnie dodać cukier, wymieszać i smażyć na niedużym ogniu aż mięso będzie prawie gotowe. Potem zwiększyć ogień i nieustannie mieszając zawartość patelni wlewać śmietanę, dodać soli i pieprzu wg smaku. Gotować jeszcze ok 5 min na małym ogniu często mieszając. W osobnym naczyniu podsmażyć warzywa, dodać sól i pieprz do smaku. W czasie gdy będą dochodzić, wymieszać pół szklanki zimnej wody z mąką, a resztę wody zagotować. Do gotującej się wody wlać rozmieszaną mąkę nieustannie mieszając, lekko osolić. Postały kisiel powinien się dość dobrze przelewać i nie ciągnąć :) Do usmażonych warzyw dodać kilka łyżek kisielu tak by lekko się "zwarły" (jeśli nie dodamy tego cała potrawa będzie zbyt kwaśna przez śmietanę, a i nie będzie się tak rozlewać na talerzu), po czym do całości dodać przygotowanego kurczaka i dobrze wymieszać. Podawać z ryżem.