Sposób przygotowania:
Curry z kurczakiem, warzywami i ryżemETAP 1:
Warzywa myjemy. Cukinię obieramy. Cukinię i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
ETAP 2:
Piersi z kurczaka opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę i oprószamy solą.
ETAP 3:
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy na niej cebulę, a gdy ta się zeszkli - dodajemy cukinię, paprykę i czosnek. Warzywa smażymy do miękkości, odsuwamy na bok i wrzucamy mięso. Smażymy.
Dodajemy mleko kokosowe, pieprz, chili, curry, kurkumę i kolendrę. Podgrzewamy ok. 5-10 minut, aż sos się zredukuje.
W międzyczasie gotujemy ryż.
Ryż wrzucamy na patelnię, całość mieszamy i dzielimy na porcje.