Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kurczak cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetne danie na różne okazje i nie tylko

Kurczak cytrynowy

Składniki:

Kurczak cytrynowy

 

  • 3 łyżki oleju
  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 1 łyżka ziarna sezamowego
  • 2 łyżki masła
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki wody
  • 1/4 szklanki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej
  • 1 łyżka wody

Sposób przygotowania:

Kurczak cytrynowy
rozgrzać olej na patelni zbić każdą porcje mięsa i smażyć przez 2 1/2 minuty z każdej strony posypać sezamem wyjąć z patelni zabezpieczyć przez wystygnięciem roztopić masło w rondlu dodać cukier gotować ciągle mieszając aż cukier zabarwi się na karmelowo dodać wodę i sok z cytryny zagotować łyżkę wody dodać do mączki ziemniaczanej wymieszać dodać do sosu i ponownie zagotować każdą porcję polać sosem