james62

james62

Kucharz
[Przepisów: 15]

Kurczak duszony.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Duża porcja aromatycznego i smacznego kurczaka

Kurczak duszony. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kurczak duszony.

 

  • 6 ćwiartek z kurczaka
  • ulubiona przyprawa do kurczaka
  • czosnek granulowany
  • olej do podsmażenia

Sposób przygotowania:

Kurczak duszony.
Ćwiartki kurczaka umyć , wysuszyć , przeciąć w stawie kolanowym na dwie części . Obficie posypać ze wszystkich stron przyprawą do kurczaka i granulowanym czosnkiem . Odstawić do lodówki na godzinę . W dużym garnku rozgrzać 2-3 łyżki oleju . Każdy kawałek kurczaka zrumienić z obu stron , a następnie podlać niewielką ilością wody i pod przykryciem dusić do miękkości . Przed końcem duszenia zdjąć przykrywę z garnka i odparować sos . Powinien zostać sam tłuszcz , a kurczak się zrumienić .
Kurczak duszony.
Każdy kawałek obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.