cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kurczak duszony z sokiem winogronowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

duszony kurczak

Kurczak duszony z sokiem winogronowym

Składniki:

Kurczak duszony z sokiem winogronowym

 

  • 1 kurczak średniej wielkości,
  • 200 g pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 pietruszka,
  • 1 seler,
  • ¼ szklanki soku winogronowego,
  • 1 szklanka bulionu drobiowego,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Kurczak duszony z sokiem winogronowym

Kurczaka umyć, pokroić na kawałki. Pietruszkę, seler i cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. W rondlu ułożyć jarzyny, kurczaka, pieczarki, wlać bulion i sok winogronowy, przykryć, dusić na małym ogniu do miękkości. Doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.


Kurczaka podawać z ryżem ugotowanym na sypko i  fasolką szparagową.