Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kurczak faszerowany.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczaka podawać z frytkami i ryżem na sypko.

Kurczak faszerowany.

Składniki:

Kurczak faszerowany.

 

  • 1.50 kg kurczak
  • 15 dag wątróbki z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 2 jabłka
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak faszerowany.
Kurczaka sprawić, umyć, osączyć i oprószyć na zewnątrz i wewnątrz solą i pieprzem. Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Wątróbkę umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i marchew obrać, pokroić w dużą kostkę. Nadziać kurczaka wątróbką, jabłkami, marchewką i cebulą - zaszyć. Wstawić kurczaka do piekarnika i piec około 40 minut, polewać co jakiś czas olejem. Podawać ciepłego.