Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany włoskimi smakamiETAP 1:
1. Płatki kukurydziane pokruszyć dość drobno za pomocą dłoni, wałka lub w malakserze.
2. Mleko zmiksować z mąką, przyprawą do kurczaka, curry, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Suszone pomidory drobno posiekać, a mozzarellę pokroić w paski.
4. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, pozostawić na około 30 minut. Po tym czasie każdy filet przekroić w poprzek (tak aby utworzyć kieszonkę), nafaszerować suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą.
5. Filety obtoczyć w cieście, pokruszonych płatkach kukurydzianych i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez około 30-35 minut.
cherry
EwelinaP
Polecam :)