Sposób przygotowania:
kurczak faszerowany mięsem
Kurczaka dokładnie umyć,osuszyć.Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa,przyprawić solą i pieprzem.Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na rumiano.Dodać do mięsa wraz z jajkiem i wcześniej namoczoną bułką w mleku.Pieczarki pokroić w półplasterki,podsmażyć na rozgrzanym oleju,doprawiając solą i pieprzem.Wymieszać z mięsnym farszem dodając trochą posiekanej natki pietruszki.Wyrobić na jednolitą masę.Nafaszerować kurczaka.Kurczaka nasmarować solą,pieprzem i papryką.Włożyć do żaroodpornego naczynia.Jabłka umyć,pokroić na ćwiartki,wyjąć gniazda nasienne.Obłożyć nimi kurczaka dodając kilka suszonych śliwek.Kuraka polać niewielką ilością oleju.Na dno naczynia żaroodpornego wlać odrobinę wody.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec,często podlewając sosem z pieczenia,aż mięso będzie miękkie.
anusiak
misia53
Śliweczka
misiu53.Bardzo chętnie.Właśnie zrobiłam pulpeciki w sosie pomidorowym.Wyszły rewelacyjnie.Pozdrawiam
iwi69