VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Aromatyczny kurczak o słodko ostrym posmaku z zieloną sezonową fasolką szparagową i zdrowym żytnim makaronem. Po prostu rewelacja!

Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem

Składniki:

Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem

 

Sposób przygotowania:

Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka.

Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso. Fasolkę myjemy, odcinamy końce, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy przyprawą garam masala. Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem.

Pod koniec dodajemy śmietanę. Jeżeli kurczak wydaje się nam za suchy podlewamy go odrobina bulionu. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości (makaron żytni bardzo szybko robi się mięciutki, dosłownie po kilku minutach).

Makaron łączymy z kurczakiem.