Sposób przygotowania:
Ćwiartki z kurczaka garam masala
Ćwiartki z kurczaka dzielę na udka i nóżki. Nacieram sola oraz przyprawą garam masala. Ja wykonałem ją wg przepisu „https://gotujmy.pl/garam-masala--przyprawa,przepisy,166493.html”. Ćwiartki wstawiam w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Zapiekam około 40-45 minut. Po upływie 2/3 czasu pieczenia ćwiartki przewracam, aby równomiernie przyrumieniły się z dwóch stron. Umyte marchewki gotuję do miękkości na parze. Uparowane pozbawiam skórki. Kroję. Do rondelka przelewam około 70 ml wody, pozostałej z parowania marchewki. Dodaję masło. Gdy masło się rozpuści dodaję marchewki. Posypuję mąką i mieszam. Podgrzewam do momentu uzyskania pożądanej gęstości sosu. Upieczonego kurczaka podaję z marchewką. Smacznego.