Sposób przygotowania:
Kurczak garam masala w śmietanie
Ćwiartki z kurczaka luzujemy pozbywając się kości. Następnie mięso oczyszczamy ze skóry i z wszelkich niedoskonałości (ścięgna, tłuszcz itp.). Tak przygotowane mięso kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawami: garam masala (zrobione wg przepisu: https://gotujmy.pl/garam-masala--przyprawa,przepisy,166493.html ) , curry oraz mielonym chili. Dodajemy starty imbir oraz czosnek. Solimy do smaku i mieszamy. Następnie wlewamy olej i ponownie mieszamy. Zamarynowane mięso wstawiamy do lodówki na kilka godzi. Po tym czasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy mięso z marynatą. Najpierw smażymy na dużym ogniu. Gdy mięso zmieni barwę ogień zmniejszamy, a patelnię przykrywamy. Dusimy kilka minut. Dodajemy śmietanę, a całość mieszamy. Ze śmietaną dusimy jeszcze kilka minut do uzyskania pożądanej konsystencji sosu. Podajemy z ryżem. Smacznego.