Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Kurczak grillowany z papryką i morelami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Grillowane danie pełne białka i beta-karotenu

Kurczak grillowany z papryką i morelami

Składniki:

Kurczak grillowany z papryką i morelami

 

  • 160 g pokrojonych w grubą kostkę piersi z kurczaka
  • 2 pokrojone w krążki czerwone cebule (200 g)
  • 4 twarde przekrojone na połówki morele (400 g)
  • 2 pokrojone w paski papryki, żółta i czerwona (400 g)
  • Świeżo starty imbir

Sposób przygotowania:

Kurczak grillowany z papryką i morelami

Na cztery patyczki grillowe nadziewaj na przemian kostki kurczaka, paski papryki żółtej i czerwonej, krążki cebuli i połówki moreli. Całość posyp startym imbirem. Patyczki układaj na rozgrzanym grillu, wyłożonym folią aluminiową. Po około 10 minutach przewróć patyczki na drugą stronę. Grillu aż mięso będzie miękkie.


  115 kcal//porcję.


Poczytaj o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.